En hälsning från Hanna - vår lärare i matte och naturbruk

21 juni 2021
En hälsning från Hanna - vår lärare i matte och naturbruk

 Hej!

 Vem är du? 

Jag är Hanna Lindahl, en sann djur- och naturvän. Jag bor på en gård utanför Åseda med min familj. Jag är en positiv problemlösare med många idéer.


 Vad har du hittat på tidigare?

Jag är utbildad kemiingenjör men sadlade tidigt om till att jobba som lärare. Så de senaste 20 åren har jag jobbat som matte-, kemi- och biologilärare på högstadiet. Jag har tidigare drivit en egen liten ridskola och varit en del av ett hästturistföretag. 


 Vad tycker du om att göra när du inte är på skolan?

Mitt största intresse är hästar och på vår gård har vi plats för nio stycken. Jag tränar och tävlar främst i WE, working equitation, men gillar lika mycket att rida dressyr eller ta en tur i skogen. Eftersom vi har ett lantbruk så går mycket av fritiden åt att sköta gården. Under sommarhalvåret kör jag gärna en tur med min motorcykel. 

 

Vad ser du fram mot när skolan drar igång? 

Jag ser fram mot att möta alla elever och att dela intresset för djur och natur med dem. Jag vill få eleverna att upptäcka de möjligheter som naturbruket och de gröna näringarna ger och få ungdomarna att nyttja dessa på bästa sätt.  

Jag hoppas också på många glada, härliga timmar (gärna utomhus) med inspirerande och utmanande innehåll, där vi bollar idéer och löser uppgifter tillsammans.