Inför studenten torsdagen den 9 juni 2022

26 april 2022

Nu är det dags! Årets studenter är redo att springa ut! Studenterna har kämpat fantastiskt väl under tre år och nu ser de fram mot livet - vare sig det blir fortsatt plugg, att ge sig ut i arbetslivet eller varför inte en en stunds rast och vila. Vi önskar dem den största lycka inför framtiden och ett stort grattis till studenten!

Inför studenten torsdagen den 9  juni 2022

Tider för utspring från Realgymnasiet den 9 juni

NB19B - kl. 10.45

HV19A - kl. 11.15

NB19A - kl. 11.30

Eleverna samlas för studentfotografering vid Hamngränd 10 kl. 09.10 (NB19B), kl. 09.40 (HV19A) samt kl. 10.10 (NB19A) i närheten av skolbyggnaden.

Därefter samlas eleverna på skolan för avslutningsceremoni med start kl. 10.00 (NB19B), kl. 10.20 (HV19A) samt kl. 10.50 (NB19A).

Sedan blir det utspring enligt tiderna ovan. Studenterna har inte möjlighet att komma in på skolan innan studentfotograferingen, men så klart kan du springa in i skolan efter utspringet för att snabbt hämta kvarlämnade koftor, betyg etc...

Vi påminner också om att på tisdag den 31 maj kl. 17.30 är det Studentmiddag på Hahrska palazet på Mimergatan 1. De blivande studenterna är varmt välkomna till kvällens middag som även innehåller stipendieutdelning, mösspåtagning m.m.!

_____________________

Som vanligt gäller att:

- Skolan är en drogfri och alkoholfri plats. En student som bedöms att inte uppträda i enlighet med detta kommer att omhändertas på ett tryggt sätt och sedan ser vi till att eleven kommer hem under ordnade former.

Tips till den blivande studenten under Studentdagen:

- Det blir en lång, varm och härlig dag. Se till att ha sköna skor, äta en ordentlig frukost på morgonen och dricka mycket vatten under dagen.
- Se till att det finns en stor plastpåse (eller motsv.) så du kan skydda dina studentkläder från blommor som hängs kring din hals och kan färga av sig.
- Om du ser en toalettinrättning - besök den! Det kommer att behövas flera gånger under dagen!
- Du kommer få en hel del viktiga dokument under avslutningsceremonin - ta med något att förvara dem (säkert) i.

- Be de som tar emot dig när du springer ut att köpa miljövänlig (nedbrytbar) konfetti etc. Det finns flera sådana miljövänliga produkter! Man kan även tänka sig såpbubblor etc.