Drömmer du om att arbeta med hundar i framtiden?

25 mars 2020

Under Realgymnasiets Hundutbildning får du träna ditt ledarskap samt utveckla teoretiska och praktiska färdigheter för att kunna arbeta professionellt med hundar. I utbildningen får du lära dig det mesta om hundskötsel, hundhållning och träning. Du får kännedom om exempelvis anatomi, foderlära och beteende.

Drömmer du om att arbeta med hundar i framtiden?

Nicole Knight och Felicia Arendolf är två elever som läser andra året på utbildningen Hund på vår systerskola i Göteborg. I en träningshall tränade de för ett tag sedan tillsammans med sina hundar på agility och rallylydnad. I samband med detta passade Nicole även på att intervjua Felicia om varför hon valde att läsa just utbildningen Hund.

Felicia, vad är det bästa med att jobba med din hund?

Jag spenderar mycket tid och energi på att utvecklas inom hundträning och öva på olika tekniker inom hundträning. Jag älskar verkligen att träna hundar. 

Jag är tycker det är kul att träna och jag vill specialisera mig på lydnad. Jag använder mat, leksaker, beröm, lek, tillgivenhet, kroppsspråk och psykologi för att motivera och engagera min hund. Med andra ord, det handlar inte om dominans, och det handlar inte om ett motstridigt förhållande till hunden, utan att framkalla hundens vilja till samarbete.

Hur gick dina tankar när du valde gymnasieskola?

Just nu läser jag utbildningen Hund på Realgymnasiet och jag kan verkligen rekommendera min skola för alla ungdomar som vill läsa gymnasiet och samtidigt lära sig allt om hundar. 

Det som gör min skola så bra är relationen jag har till mina lärare, att klassen är en liten grupp där alla älskar hundar och att jag har möjlighet att läsa den grundläggande högskolebehörigheten så jag kan söka olika universitet och högskoleutbildningar om jag vill. 

Jag kan verkligen rekommendera min skola till dig som har hunden som intresse!

Vad kommer du göra efter studenten?

Efter gymnasiet så vill jag jobba men hundar, jag har bara inte bestämt mig hur men jag kommer antagligen jobba med hunddagis eller trimm. Jag är övertygad att jag kommer träna och tävla mycket med min framtida hund/hundar 

Textförfattare: Nicole Knight
Intervju med: Felicia Arendolf

Jag vet nu att hundar inte har ett språk som vårt och att de kan kommunicera. De kan också förstå oss om vi lär dem hur.

Felicia Arendolf

Om du också drömmer om att arbeta med hundar kan du läsa mer om Hundutbildningen på Realgymnasiet här.