Tassarnas hundhotell

5 oktober 2020

Efter Realgymnasiets utbildning Hund kan du bland annat jobba som personal eller föreståndare på hunddagis och hundpensionat. Vi har träffat Marie Johansson som driver Tassarnas hundhotell och ställt några frågor om hennes verksamhet.

Tassarnas hundhotell

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Marie och bor med min familj på en gård i Sollebrunn med katten Emil och hunden Iris. Mitt stora intresse och min passion är hundar! Sen jag fick min första hund, en boxer, har jag älskat livet med långa härliga skogspromenader, träning i form av spår, lydnad och agility. Lever man med en boxer så får man inte många lugna stunder, men däremot väldigt roligt och många goa skratt.

Hos mig vill jag att hundarna ska ha det bra!

Marie Johansson

Vad fick dig att öppna Tassarnas hundhotell?

Sedan tre år tillbaka har jag delvis jobbat som hundrastare. Under den här tiden fick jag kontakt med mycket hundägare och såg behovet av hundpassning och inackordering. Där och då väcktes tanken till Tassarnas hundhotell. Och när man som jag hade tillgång till en stor, obebodd ladugård så fanns ju faktiskt möjligheten till att starta upp ett hundpensionat.

Hur kan en vanlig dag på Tassarnas hundhotell se ut? 

Jag vaknar tidigt och tar emot de första dagishundarna. När klockan blir 08.00 brukar alla hundar vara på plats så då är det dags för frukost för både mig och hundarna. Sedan rullar dagen på, alla hundar rastas och aktiveras enskilt. Aktiveringen kan ske i olika former, till exempel agility, lek i rasthagen, aktiveringsfilt och/eller aktiveringsbollar. Vila finns så klart också med på schemat för hundarna. När klockan närmar sig 17.00 brukar de flesta dagishundarna åka hemåt igen.  

I framtiden drömmer jag om ... 

... att få bygga ut min verksamhet med fler platser för hundar och att ha en gemensam yta där hundarna får vara med personalen och ligga i soffan, se på tv, och mysa. Jag vill också satsa på fler berikade rasthagar, bl. a. en större agilitybana. Och vem vet kanske även inomhushall! Hos mig vill jag att hundarna ska ha det bra!