Lär känna vår djurvårdslärare Irja

22 april 2020
Lär känna vår djurvårdslärare Irja

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Irja och det är jag som jobbar som djurvårdslärare på Realgymnasiet i Trollhättan. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och har tidigare jobbat på Nordens Ark som djurvårdare och som zoopedagog. Ett av mina större intressen är hund så jag ägnar en stor del av min fritid till att träna med min bordercollie Emmylou, med henne tränar jag sök och även lite lydnad. Jag har också tidigare haft en del hundkurser då jag även är utbildad hundinstruktör. Att träna djur är något jag brinner för och tycker det är fantastiskt roligt oavsett art.

Jag tycker det är roligt att få dela med mig av mina kunskaper.

Varför ska man välja Djurvårdsutbildningen?

Du får en bred utbildning som riktar sig mot en mängd olika branscher. Dessutom får du både en högskolebehörighet och en yrkesexamen vilket gör att du kan välja att plugga vidare eller börja jobba direkt efter studenten. Utbildningen ger dig också möjlighet att jobba med något du verkligen är intresserad av.

Vad är det som driver dig som lärare?

Att få vara med och utbilda framtidens djurvårdare. Jag tycker det är roligt att få dela med mig av mina kunskaper och att få följa elevernas utveckling är det roligaste med att vara profillärare på Realgymnasiet.

Irja är tillsammans med eleverna som går Djurvårdsutbildningen ansvarig för den dagliga skötseln av djuren i skolans djurrum. Den dagliga skötseln innefattar bland annat att sköta, vårda, hantera och utfodra våra djur. Våra elever får lära sig att skapa en trygg miljö så att den dagliga skötseln blir en positiv upplevelse för djuren. Till sin hjälp har de vår koncernveterinär Jesper som jobbar med kvalitetssäkring och vidareutveckling av rutiner inom djurvård.