Anna-Clara Pettersson på digitalt besök

17 april 2020
Anna-Clara Pettersson på digitalt besök

Den digitala undervisning som för närvarande bedrivs på Realgymnasiet har givit oss chansen att utvecklas och visa att Realgymnasiet arbetar för att vara stilbildande inom digitalisering. Även de praktiska momenten i våra yrkesutbildningar bedrivs på distans via våra digitala verktyg Canvas och Microsoft Teams.

Under en profildag för hästutbildningen v. 14 hade vår hästlärare Marie Törnqvist bjudit in Anna-Clara Pettersson som är hippolog, landslagsledare för ungdomslag i hoppning och egenföretagare. Syftet med lektionen var att hon skulle hålla en föreläsning om hoppning och svara på frågor förberedda av eleverna i årskurs ett på hästutbildningen.

Inför lektionen fick våra elever förbereda sig genom att titta på filmer från sina egna hopptävlingar. Därefter fick de i grupper diskutera och analysera hopprundorna utefter bland annat sits, balans och följsamhet, vägval, tempo och kontroll vilket är områden eleverna arbetat med under årets lektioner.

Detta var jättekul och jag fick med mig många bra tips gällande mig och min ponny som jag verkligen kommer ta åt mig och jobba med. Ett roligt sätt att ha lektion på samtidigt som man lär sig och sedan kommer kunna utvecklas på.

Linnéa elev

Det var bra att kunna få lite hjälp på hur man själv ska utvecklas med sin häst av det svaret jag fick av Anna-Clara. Men även andra bra tips inom hoppningen.

Fanny elev

Under lektionen fick sedan eleverna tillsammans med Anna-Clara möjligheten att på nytt titta på filmerna och få direkt feedback på vad som såg bra ut och vad som kan vara bra att tänka på i framtiden. Anna-Clara kunde också ge våra elever tips på hur de kan träna för att till exempel få sin häst att få en bättre språngkurva och hur de kan tänka när det gäller vägval i olika tävlingssammanhang.

Vi kan konstatera att både elever och lärare var nöjda med lektionen och att det redan nu finns funderingar på andra typer av digitala besök!

Denna dag har varit otroligt lärorik. Jag har fått så mycket bra tips från Anna-Clara!

Amanda elev