Lär känna Marcus, natur- och äventyrslärare

14 april 2020
Lär känna Marcus, natur- och äventyrslärare

Kan du berätta lite kort om dig själv?

Mitt namn är Marcus Skymberg och jag arbetar som profillärare på Natur- & Äventyrsutbildningen på Realgymnasiet. Jag bor i Trollhättan med min fru och två söner och på min fritid gillar jag att vara aktiv, umgås med min familj och vänner och laga mat.

Varför ska man välja Natur och Äventyrsutbildningen?

Genom att välja Natur & Äventyr kan du kombinera ett aktivt intresse med läran om ledarskap, kommunikation och entreprenörskap. Efter utbildningen har du som elev möjlighet att arbeta och vidareutbilda dig som naturguide, klätterguide eller skidlärare.

Det bästa med Realgymnasiet Trollhättan är den varma känslan när man kommer innanför dörrarna.

Vad är det roligaste med att vara profillärare på Realgymnasiet?

Det roligaste med att arbeta på Realgymnasiet är att träffa alla elever som drömmer om att utvecklas inom sitt intresse. I min roll som lärare drivs jag av mötet med andra människor. Att tillsammans med elever och kollegor skapa en lärandemiljö som stimulerar till lärande.

Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen. Du tränar ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får kännedom om branschen ur ett företagsperspektiv.

Mer information om utbildningen hittar du genom att titta på filmen nedan och även genom att klicka här.