Lär känna vår hästlärare Marie

6 april 2020
Lär känna vår hästlärare Marie

Kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Marie och arbetar som hästlärare på Realgymnasiet i Trollhättan. Jag bor på en gård utanför Grästorp tillsammans med min familj och i stallet hemma har vi fyra hästar i olika åldrar och storlekar.

Varför ska man välja Hästutbildningen?

Tre anledningar till att välja Realgymnasiets hästutbildning är att man har möjlighet att kombinera skolan med sitt intresse. Man får lära nära branschen och knyta kontakter för framtiden. Det som också är bra med oss är att man får dubbelt upp, både en högskolebehörighet som gör att du kan plugga vidare efter gymnasiet och en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt efter studenten.

Man har möjlighet att kombinera skolan med sitt intresse

Marie

Vad är det bästa med Realgymnasiet i Trollhättan?

Det bästa med vår skola är att det är en liten skola där vi arbetar mycket tillsammans och har möjlighet att se alla. Det skapar en känsla av trygghet för eleverna, vilket är en förutsättning för ett aktivt och bra lärande för framtiden.