Örebro

Välkommen till Realgymnasiet i Örebro!

Örebros utbildningar

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Örebro!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Hund, Ridning, Trav, Naturturism, Sällskapsdjur & Djursjukvård samt Promeister Fordon (Fordonsprogrammet, personbil).

Ett starkt samarbete med branschen


På Realgymnasiet får du en utbildning som grundar sig i verkligheten. Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher och de genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Här i Örebro samarbetar vi med Promeister (fordonsprogrammet), Tassa Rätt (Hund), Örebro Fältrittklubb (Ridning), Bra Zoo, Örebro Linde travskola med flera.

Bredden på våra utbildningar och helt nya specialanpassade och moderna lokaler på Aspholmsvägen 4, gör att många intressen samlas under samma tak. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats upp till flera dagar i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. 

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Du vet väl om att du kan läsa full Naturvetenskaplig behörighet hos oss? Även viktiga samhällsvetenskapskurser finns att lägga till för att kunna plugga vidare till en hel del högskoleutbildningar. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Bläddra bland bilderna som är tagna i skolan: