5 Anledningar till att plugga Djurpark

25 november 2019
5 Anledningar till att plugga Djurpark

Realgymnasiet har tillsammans med Kolmårdens och Borås djurparker skapat en unik och modern djurvårdsutbildning, perfekt för dig med extra stort intresse för djurparksvärlden.

1. I djurparkerna involveras inte bara djurvårdare i utbildningarna utan även personal från zoologiska-, undervisnings-, forsknings- och veterinäravdelningarna.

2. Sveriges djurparker besöks av mer än 8 miljoner besökare per år och fungerar som "små samhällen" - vilken arena för undervisning!

3. Hos oss får du lära dig hur du ger besökare på djurparker den bästa upplevelsen och en förståelse för alla fantastiska djur och deras livsmiljöer. Du får sköta och vårda djur av alla de slag samt lära dig hur de lever och kommunicerar. Djurparkernas 3 viktigaste uppdrag undervisning, bevarande och forskning ger dig en mycket bred kompetens.

4. Djurpark delar 1:a år med Djurvård och Hund för att ge eleverna en bred grund och högre anställningsbarhet. Du läser kurserna Servicekunskap och Aktivitetsledarskap som ger dig möjlighet att få jobb inom t.ex. handel och barnskötare.

5. Ca 1 000 säsongsjobb årligen bara på Kolmården ger bra dig ingång till arbetslivet.

”Kolmårdens mission är att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur. Detta genomsyrar hela vår verksamhet och ligger till grund för den djurparksutbildning som vi har skapat tillsammans med Realgymnasiet.”

Jennie Westander Zoologisk chef på Kolmårdens djurpark