Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Alla På Snö

10 augusti 2023

My och Anna som går utbildningen Naturturism i 2an har hela förra veckan varit ute i Yxbacken och varit med på arrangemanget Alla På Snö, här berättar tjejerna lite om vad som hände under veckan!

Alla På Snö

Vad har ni deltagit i förra veckan?

Ja vi har varit med på Alla på snö, där det kommer ca 300 elever från årskurs 4 ifrån hela Norrköpings kommun som kommer till Yxbacken där eleverna får testa på att åka både alpint och längdskidor.

 

Hur ser en vanlig dag ut på Alla På Snö?

Det börjar med att vi hjälper till att sätta upp allt, det är skyltar, flaggor, pjäxor, skidor, hjälmar, olika banor, lekbanan för längd och mycket mer. Sen kommer barnen och då får dem information om vad som kommer att hända under dagen, antingen så åker barnen alpint eller längdskidor på fm och sen byter de på eftermiddagen. Sen sätter eleverna på sig utrustningen och vi hjälper eleverna att ta sig upp i barnbacken eller runt i längdspåret. Vi på Real grillar också hamburgare till alla elever till lunch och innan eleverna åker hem serverar vi drickyoghurt och kexchoklad.  

Vad får ni göra?

Vi går igenom hur man tar på sig utrustning och hjälper sedan till att sätta på utrustningen. Sedan går vi med barnen till barnbacken, där får eleverna känna på hur det är att ha på sig skidor, eleverna börjar med att gå upp för backen och testa sedan att glida nerför. Vi hjälper till att visa hur man stannar och svänger och beroende på hur eleverna utvecklas så får eleverna åka upp i stora backen och där hjälper vi också till att det behövs. I längdspåret hjälper vi eleverna att först ta sig runt i lekområdet så att eleverna kan kontrollera sina längdskidor och sen skickar vi ut dem i längdspåret där eleverna måste åka två varv för att få en medalj och blåbärssoppa.

 Hur använder ni era kunskaper från utbildningen under Alla På Snö?

Vi går specialister på alpint, så dem kunskaperna använder vi oss mycket av. Allt vi har lärt oss om skidskola använder vi, det är allt ifrån hur man lär ett barn stå i en plog på ett pedagogiskt sätt till hur man hanterar elever som inte har motivationen. Vi använder oss också mycket av servicekunskap från skolan, hur man möter folk och ger en bra upplevelse!

Vad är det roligaste?

Att se barnen som aldrig har stått på skidor lyckas ta sig ner för backen! Många barn kommer till backen glada och åker hem extremt glada och blir man så nöjd av när man ser detta, för det var vi som bidrog till det där leendet!