Välkommen till Realgymnasiet i Lund!

Vad kan du läsa i Lund?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Åhléns blir ny nationell  APL-partner för Stylistelever på Realgymnasiet   

15 februari 2021

Efter att Realgymnasiet inledde APL-samarbete med Åhléns för Stylistelever i Uppsala hösten 2020 utökas nu detta samarbete till att även gälla våra elever i Lund. Enligt Diana Åhlén som är rektor på skolan i Uppsala har det nya samarbetet varit mycket positivt för eleverna.  -Det känns helt fantastiskt att vi nu kommit i mål kring detta samarbete. Alla våra elever får insyn i Åhléns verksamhet och kunskap kring hur de driver ett modernt och innovativt arbete inom skönhet och mode under sin APL.  

Åhléns blir ny nationell  APL-partner för Stylistelever på Realgymnasiet   

- Vi startade vårt samarbete i Uppsala hösten 2020, vilket är ett pilotprojekt under detta läsår. Eftersom piloten slog väl ut så tar vi nu nästa steg och det är att fortsätta vår expansion kommande läsår på de övriga orter där Realgymnasiet har stylistprogrammet, vilket i dagsläget är Gävle, Lund, Stockholm och Västerås säger Anneli Larsson, VD på Lärande Partner.    


Eleverna i årskurs 2 och 3 påbörjade sin APL i samband med terminsstart under augusti månad och är på Åhléns en dag i veckan under hela läsåret. De kommer att bli väl insatta i hur det är att arbeta inom skönhet och mode men får också erfarenhet av marknadsföring, försäljning, relationer och bemötande av kunder. Det nya samarbetet kommer även innebära att eleverna har mycket goda möjligheter att efter examen komma på intervju för de vakanta tjänster på varuhuset som de sökt och där de tidigare gjort sin APL.    


- Det har varit ett minst sagt annorlunda år med tanke på Covid-19, men trots detta så är vi väldigt nöjda. Det är viktigt att få intresserade ungdomar till vårt varuhus. Det betyder mycket både för Åhléns och våra kunder, Ann Höglund, Varuhuschef Åhléns Uppsala City.   


- Vi är väldigt glada över att vi nu förlänger vårt samarbete med Realgymnasiet. Skolsamarbetet har inneburit ett givande utbyte och är en viktig del i att säkerställa morgondagens medarbetare hos oss, Victor Pettersson från Åhléns HR-avdelning.