Välkommen till Realgymnasiet i Luleå!

Vad kan du läsa i Luleå?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Här startar Realgymnasiet i Luleå

7 mars 2022

Nu är det klart att det nya Realgymnasiet i Luleå kommer att ligga på Stationsgatan 7 i centrala Luleå. Skolan som startar till hösten 2022 kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningar Djurvård och Hästhållning.

Här startar Realgymnasiet i Luleå

Lokalerna renoveras nu för att passa de behov som Realgymnasiet har för sin skolverksamhet.

  -Det känns väldigt roligt att vi fått möjlighet att starta vår toppmoderna gymnasieskola i dessa fina lokaler i centrala Luleå.  Planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med hyresvärden Diös. På skolan kommer det bland annat att finnas både hund- och djuravdelning inhouse, säger Fredrik Ljung, fastighetschef på Lärandegruppen i Sverige.

  -Vi ser verkligen fram emot att välkomna elever och personal till skolan till nästa höst. Vi kommer tillsammans med fastighetsägaren Diös att se till att eleverna börjar på en skola med en fantastisk fin miljö, fortsätter Fredrik.

  -Det bubblar av utveckling i och omkring kvarteret Biet, och det är med stor glädje vi välkomnar Realgymnasiet till Luleå och våra lokaler på Stationsgatan. Skolan blir strategiskt belägen vid stadens västra entré med närhet till såväl stadskärnan som natursköna områden och stråk. Med framtidens skolupplevelse som ledord har vi utvecklat ytorna för att möta Realgymnasiets specifika behov och önskemål, säger Urban Olofsson, förvaltare, Diös Luleå.

 

 

 

Foto: Diös Fastigheter
Foto: Diös Fastigheter