Information för elever och vårdnadshavare

Bra att känna till: På Realgymnasiet arbetar vi utifrån plattformen Canvas. Den är gemensam för skola, elev och vårdnadshavare. Information på sidan ”Skolfakta” och ”Läsårstider” finns på Canvas. Därav kommer vi ta bort "Skolfakta" och "Läsårstider" från vår webb inom kort. Följ länken för inloggning till Canvas, kontakta skolans administratör om du har svårigheter att logga in.

Skolans årliga möten med vårdnadshavare kommer att genomföras digitalt. Inbjudan och information kommer via Canvas när det närmar sig.

27 januari 2021 årskurs 1 och 2 klockan 18.00- 20.30

3 mars 2021 årskurs 3 klockan 18.00-20.30

Skollunch: När du går på Realgymnasiet äter du din skollunch på någon av de restauranger vi har avtal med. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på. Välj mellan följande restauranger: Restaurang Norden, Restaurang Ganymeden, Gass Erbil, Kolgrillen och Olympia Da Vinci.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Elevhälsa: Elevhälsoteamet på skolan jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

I elevhälsoteamet ingår

• Rektor
  • Specialpedagog
  • Kurator
  • Skolsköterska
  • Mentorer för respektive program

Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

Klagomål och synpunkter: Läs mer här

SYV: Vår centrala studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna om du har något du undrar över, oavsett var i landet du bor. Fråga henne om allt som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörigheter till vidare studier och arbetsmarknaden.

Mer information om vår SYV hittar du här och hennes kontaktuppgifter finns här

Frånvaro- sjukanmälan: Om du som är elev är sjuk eller frånvarande av annan orsak ska det anmälas till skolan varje dag. Det är alltid vårdnadshavare som ska anmäla dig om du inte är myndig.

• Vårdnadshavare/myndig elev ska anmäla frånvaro via Canvas eller genom att ringa 0515-436 25
  • Vårdnadshavare/myndig elev anmäler frånvaro varje dag senast kl 08:20
  • Om anmälan inte sker i tid eller elev ska vara frånvarande del av dag måste vårdnadshavare/myndig elev kontakta mentor.

För att anmäla frånvaro på Canvas behöver du BankID. Om du inte kan logga in, kan det bero på att du inte finns upplagd i Skola24. Kontakta i så fall skolans administratör som kan hjälpa dig.

Ledighet: Ledighetsansökan sker på blanketten, se längre ner på sidan, och ska lämnas in i god tid hos mentor.

Schema: Länk till schema hittar du här

Ladda ner