Träffa Realgymnasiets "nya" kommunikatör!

14 maj 2020

Karoline träffar som administratör dagligen eleverna och personalen på skolan i många ärenden och i olika frågor. Från och med nu kommer hon även jobba som Realgymnasiets kommunikatör!

Träffa Realgymnasiets "nya" kommunikatör!

Hej,
Karoline heter jag och jobbar som administratör på Realgymnasiet i Helsingborg. I drygt 3,5 år har jag fått träffa elever, föräldrar, samarbetspartners och personal i olika frågor och ärenden. Sedan den 1 maj så har jag utökat min tjänst och kommer nu också jobba som skolans kommunikatör, det känns som en spännande utmaning och det ska bli jätteroligt att få jobba ännu närmre eleverna och branschen!

Mina roller är både övergripande och detaljerade, samtidigt som de är väldigt varierande och roliga - det trivs jag jättebra med! Som kommunikatör kommer jag att jobba mycket med våra fantastiska elevambassadörer, de är våra viktiga ansikten utåt på mässor, Öppet hus osv. Jag kommer också att jobba nära våra profillärare för att lyfta och visa upp våra fina utbildningar. Så klart kommer jag att jobba en del med sociala medier för att ni inte ska missa alla nyheter om vad som händer på skolan! Som administratör fortsätter jag att vara elevernas kontaktperson när det gäller matkort, passerkort, elevlöner osv. Ja, eleverna är alltid välkomna till mig med alla frågor, jag skulle nog våga säga att jag vet en hel del om vad som händer på skolan!

"Eleverna är alltid välkomna till mig med alla frågor!"

Här är Karoline med årskurs 3 elever på specialvecka (2019) på Parken Zoo i Eskilstuna

Tre snabba frågor till Karoline:

1. Vad är det bästa med att jobba på Realgymnasiet?

Svar: Det måste absolut vara att få följa våra fantastiska elever genom deras 3 viktiga gymnasieår! Jag är också stolt över vår fina sammanhållning på skolan, våra fina utbildningar och våra mysiga skollokaler!

2. Om du fick göra om din gymnasietid och gå på Realgymnasiet, vilken utbildning skulle du välja att gå?

Svar: Det skulle vara Natur och äventyr! Så grymt häftigt att få testa på allt från klättring, till skidåkning, paddling, livräddning och mycket, mycket mer! Sedan så får man dessutom möjligheten att åka på utlandspraktik och man kan även få med sig olika certifieringar och intyg som kan vara bra att ha med sig i framtiden! Natur & äventyrsbranschen är en av de snabbast växande branscherna i landet, vilket gör att möjligheten att få jobb efter utbildningen är väldigt stor.

3. Vad är ditt bästa minne från Realgymnasiet hittills?

Svar: Oj, det finns verkligen många fina minnen! Det jag tänker lite extra på är nog när vi hade vår första student, en underbar, solig dag och 29 glada studenter som alla gick ut med examensbevis, då var jag stolt! Ett annat härligt minne är ju så klart också när JAG fick äran att öppna upp portarna till vår nya skollokal efter jullovet i januari 2018.  Efter så mycket jobb och hårt arbete så var det oerhört roligt att få se mina kollegors och elevernas glada miner när de såg hur fin lokalen blivit!