vi är så stolta över våra elever

16 juli 2025

Hej. Jag heter Amina och är en tidigare elev från Realgymnasiet. Svenska Kennelklubbens Hundsport Jakthunds tidning skickades ut idag. I mittuppslaget finns en text som handlar om hur jag arbetar aktivt med mina hundar och är väldigt erfaren trotts min unga ålder. Under min tid på Realgymnasiet fick jag förutom all ny kunskap och praktiska erfarenheter även möjlighet att vara elevambassadör, vistas på mässor och vara med på öppna hus. Det gjorde att jag som person växte och när jag nu reser, tävlar, bygger montrar, är med i tidningar, är på mässor etc så har jag redan kunskap och erfarenheter om sådant tack vare Realgymnasiet.

Hej, mitt namn är Filippa Eldh och jag går i åk 2. Jag valde Real gymnasiet för de är en väldigt aktiv skola och har även hästinriktning. Jag ville plugga något som jag brinner för och då var det givet att det var häst jag skulle plugga. Jag började med travsporten när jag var 4 år gammal så det är travsporten som jag brinner för. Real hade då enbart häst med inriktning ridning men det är inte ridningen som jag brinner för. Eftersom jag var ett år för ”tidig” så hade skolan inte hunnit öppna den nya inriktningen trav. Men eftersom inte det var ridningen som jag ville fördjupa mina kunskaper i så pratade jag istället med lärarna och rektorn och förklarade med vad det var jag ville. Lärarna och rektorn förstod mig väldigt bra och de tyckte inte att de skulle vara några konstigheter att jag istället skulle få läsa trav. Det blev då att jag sökte en egen praktikplats och jag har väldigt bra kontakter inom travet så jag fick en plats hos Mikko och Iina Aho som jag trivs väldigt bra hos. Efter ett tag som jag hade vart hos dom så dök frågan upp om jag skulle ta storhästlicensen och isåfall då även kunna tävla med storhäst. Då blev det aktuellt att börja med storhästlicensen, tack vare Mikko och Iina som jag fick låna häst av till provloppen och med stöd av skolan så står jag nu här med licensen i handen och är redo att kunna få köra på stortravet. Vilket jag tycker är väldigt häftigt då jag aldrig hade kunnat tänka mig detta. Skolan har vart väldigt stöttande och jag trivs väldigt bra på skolan, jag är väldigt nöjd med mitt gymnasieval. Vi har väldigt bra lärare och rektorer som är väldigt stöttande och ser alltid till elevens bästa, de vill verkligen att man ska lyckas.