Presentation av Sällskapsdjur & djursjukvård

11 mars 2021

Har du ett brett intresse av djur och på något sätt skulle vilja jobba med det i framtiden? Då är vår utbildning Sällskapsdjur & djursjukvård helt rätt för dig! Här får du möta många olika typer av sällskapsdjur och utvecklas i allt från omhändertagandet av dessa, med allt vad det innebär, till interaktionen med djurägare.

Presentation av Sällskapsdjur & djursjukvård

Djurläraren Charlotte poserar med några av våra många djur, i skolans egna djurrum. Här finns allt allt från fåglar och reptiler till fiskar och däggdjur. Går det på ett bättre sätt utveckla sina kunskaper och färdigheter inom sällskapsdjur än att direkt kunna omsätta teori till praktik genom praktiskt utövning med riktiga djur? Vi tror inte det!

Sällskapsdjur och djursjukvård är ett perfekt gymnasieval för dig som senare vill jobba som djurvårdare, inom zoohandel eller kanske vill läsa vidare till veterinär eller djurskyddsinspektör. Här lär du dig att möta både djur och djurvårdare professionellt och får yrkesdiplomet ”zoohandelscertifikat” och grundkursen i läkemedelshantering (D9) vilket gör att du på pappret blir djurvårdare level 2. 


Hos oss på Realgymnasiet lär vi på riktigt, mitt i verkligheten och utifrån ditt intresse